28 december

godnatt och hejdå sverige
om 7 h och 50 min så sitter vi i bilen påväg till grannlandet.
önska oss lycka till
gott nytt år!

28 december

såja! nu sitter jag och gör mig lite nyårsfin ;)
färgen i håret ligger i och ögonbrynsfärgen väkar. ALLTID lika nervöst. tänk om jag får svarta ögonbryn och blont hår. då ska ni se på en som ligger hemma i sängen hela nyår!
nej nu måste jag tvätta ur de!!!!

28 december

vilken dag! vilken stress!!!
klev upp vid 11, nästan på en gång fick jag åka in till stan och hämta dricka (tur de, för det är ju det viktigaste;)) efter de så åkte jag hem igen, hämtade pappa så åkte vi upp på tippen och slängde ur skit ur bilen som har legat där ett tag. äntligen gjort. men som vanligt med min tur så fick vi aldrig igen bakluckan igen..... hur skulle det nu gå med norgeresa utan en baklucka man kan stänga?
hem igen, iväg till krålle för att hämta saker till norge, förbi fredriks mamma och hämta saker, iväg till willys för att handla mat med wibbas.. PUH! blir slut av att bara skriva!
vi gick och yrade inne på affären ett bra tag, men det blev iallafall 2kg makaroner, 2 falukorvar, ett paket köttbullar och 10 nudelpaket, och hör ocj häpna! det blev endast 100 kronor. willys, dom är för bra dom!
betalade och gick ut. stod och pratade lite om min (mammas) bil hur vi skulle göra och det blev ändrade planer. vi tar hans bil istället. och det gör absolut innnnnnnnnnnngenting! jag ska ju få köra (eftersom killarna vill dricka öl....) men vad gör de?! att köra en ny volvo istället för skruttiga lilla peugeoten är inte helt fel!
nu vet jag inte hur ny volvon är.. men den ser ny ut! jag kan ingenting om sånt där... säkrare bil iallafall! mycket bättre :)
så nu är allting klart! det enda som ska göras är väl att packa ner sakerna i bilen. men det får jag göra imorgon. för annars fryser ölen sönder... det sa min far till mig EFTER att jag hade gått ner med dom i bilen... så det var väl bara att springa ut igen då. hehe
så nu ska jag bara slappa..... och sova, och vakna och köra.
jaja. nu ska jag göra nå vettigt!
tjabbarå!

27 december

godkväll!
tänkte bara slinka in och skriva några rader innan jag faller i sömn.
dagen har inte bjudit (heter de så?) på mycket. jag och syster va in till kupolen en snabbis men fyfan va drygt det var! folk överallt och hittade ingenting roligt...
resterande timmar av dagen har jag inte gjort så mycket annat. skrivit packningslista till norge har jag gjort. nu är det klubbat och klart, vi åker!
det blir jag lucas och wingwang. kommer bli grymt! tur att jag har pojkarna med i bilen så att dom kan hjälpa mig att hitta, även fast att vi ska ha gps och vägbeskrivning på papper, man ska vara på den säkra sidan.
men minst hjälp får jag väl av lucas. han ska väl bara sitta och dryga förstår jag. men det får han... han kommer få igen. en vacker dag
sen nu när man ska dit upp så skulle jag få några beställningar av pojkarna, köpa saker, hämta saker. det är nog bara att lyda och se glad ut.
haha
nejmen det kommer nog bli grymt kul! jag ska iallafall ha det. det blir vad man gör det till!
nej nu ska jag ta och lyssna på lite musik sen sova.
godnatt på er

27 december

tjabbaaaaa
jag brukar ju sova ganska länge på mornarna, men det var längesen jag sov till halv två! det kanske var lite och ta i... hela dagen har ju försvunnit. men jag kan tänka såhär. det har ju inte varit många timmar man har sovit nu i helgen, med tanke på utgång och sånna grejer. så jag kanske behövde de där för att överleva. hehe
igår var jag på bio med lucas, även tobias, blund, syster och amanda var där. vi såg götakanal 3.... vilken jävla usal film! herregud! och inte nog med det! det satt en brud och skrattade, hela filmen! eller jag vet inte ens om man ska kalla det skratta. hon störde iallafall heeeeeela biosalen.. suck. så utan hennes "skratt" så kanske filmen skulle ha fått en 1a. men nej, helt värdelös film!
efter det hände de inte speciellt mycket. vi åkte hem, var lite sociala med mor, far och fam. kullberg/ismaili, sen var det dags att lägga sig.
eftersom att min säng var upptagen av "främlingar" ;) så fick jag lov att sova uppe i albins säng, min gamla säng, mitt gamla rum... jag har inte kunnat sträckt på mig på heeeeeela natten! när man är van vid en 140 säng och så går man och lägger sig i en 90 säng!! om ens de! de kändes som om den skulle vara 50 cm och 150 lång :p men som sagt, det var ju bara en natt. och tur vad väl kanske det, annars hade jag väl krympt 20 cm...

idag blir det kupolen. om jag så vill eller inte. jag måste in! egentligen har jag inte råd att köpa någonting nu när vi ska till norge över nyår. men jag måste ha nå kläder till nyår. och sen är de ju rea överallt! me like.
nej nu ska jag ta och gå upp i duschen!
tjingeling

26 december

åååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååhså var julen slutt! skönt!
igår var det fest. eftersom det var juldagen. kvällen började hemma hos patrik och sofie, lite tv-spel och öl. supertrevligt! runt halv 12 tiden så började alla snacka om att fega ur, och inte åka till stan pga att alla sa att det var superlång kö överallt.
äh tänkte jag och jonas och fixade skjuts ändå. väl framme i stan så var det inte en enda jädrans liten kö :p vi gick först in på bakfickan där jag träffade kim, daniel, chrille, amanda och sen en till amanda som jag inte har träffat sen skolavslutningen i nian!! superskoj att säga hej till henne och småsnacka lite :)
sen bar det av till s2. det var ungefär 5 personer som stod före mig i kön, kanske stod där i 5 min, sen blev vi insläppta. inne där var det kaos, SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jävla mycket folk! man kunde inte gå ett steg förän man trampade någonannan på fötterna. så jag vill inte ens veta hur mina skor ser ut idag....... svarta och förstörda säkert. men det ger mig en bra anledning till att köpa ett till par ;)
- jag är blond! men jag är inte dum!

nu sitter hela familjen hedlund och väntar på finbesök från stockholm. familjen kullberg/ismaili :D har inte träffat dom sen i somras. kul kul!
nej! nu örkent jag skriva mer
hade!
hoj

24 december

Hej!
det fick bli ett litet inlägg ändå, måste ju visa mina fina julklappar!

1. vinterjacka
2. spargris (som inte går att öppna utan man måste gör sönder den!)
3. rivgärn
4. ölglas
5. duschhandskar
6. aladinchoklad
7. strumpbyxor
8. smink
9. vinterskrapa (till bilen)
10. klocka jetset



superbra presenter! tack alla! :)

och självklart så var jackan den stora julklappen som jag och mamma var och handla för några dagar sedan. lila och vit :)
nu blir det att dricka lite öl, sen ut på stan och fira med vänner,
god jul!

24 december

GOD JUL!
dagen började med att pappa kom och väckte mig runt 11, städade rummet, duschade, fixade mig och precis när jag blev klar så strömade de in folk. morbror m. familj, faster, kusiner, mormor, farmor, ja ni fattar vad jag menar va? det blir en hel del!
nu väntar vi bara på min andra faster ska komma så att vi kan börja äta, jag är såååååååååå hungrig! jag har struntat i att äta bara för att få äta lite extra jansons eller liknanade. ooohooo det bara vattnas i munnen! senare blir det väl kalle anka som vanligt, paketöppning och lite sånt. undra vad man ska få.... ^^ en sak vet jag. och det får ni se senare! jag tror inte att det blir någon mera uppdatering just idag, för ikväll blir det nog utgång med några stycken. så vi hörs nog imorgon!
tjabba och GOD JUL än en gång!




23 december

shulululu
ligger hemma hos ehlina och tänkte skriva ett inlägg till henne och fredrik..
dom båda är helt blåsta. heeeeeeeeeeeeelt blåsta
- fyfan! vänta bara tills jag får tag i dig/ fredrik
come ooooooooooon, vad har killen att komma med? haha
kul i jul
ehlina är ledsen över att hennes mamma dricker vin
hahaha / fredrik
skriv fisfredrik/ ehlina
hahaha/ fredrik
hihihi'/ ehlina
höhöhö/ martina

ja jag vet. vi har ett kul liv
nu ska ehlina berätta vad hon gjorde igår. alltid lika tråkigt

hejdå

23 december

jaha. nu kommer pappa in i rummet och säger åt mig att jag ska lära katterna gå på kattlåda (eftersom det är någon katt här i huset som gillar att kissilura i tvrummet) .__.
det är bara det att den ena katten snart är 15 år och dom andra två "småttingarna" 3 (om jag minns rätt)... tror ni jag kommer lyckas?
önska mig lycka till.... herregud

23 december

fyfaaaaaaaaaaan för kupolen! usch! bilar överallt, hittar ingen parkering, folk överallt, stress överallt, kortautomater som inte fungerar, folk som trängs både i kö och bilkö. uuuuuuuuuuuuuuuh! man blir ju helt tokig i dessa tider!
men nu är äntligen allting klart! alla paket är köpta, inslagna och snart ligger dom under granen ^^ det är en julklapp som jag är riktigt nöjd med! men det kan jag inte berätta nu, så det får ni reda på imorgon vad det är. hihi
var iallafall på kupolen med lucas och becca. käkade lite mat, handlade julklappar, suckade åt lucas. ja, som vanligt. en helt vanlig dag alltså. nästan.
snart blir det att åka in till stan igen för att köpa lite att svalka ner halsen med nu i juletider. ni förstår vad jag menar va? :)
förstod väl de! ni är inte så dumma som ni ser ut
haha, nej nu ska jag ta och gå och pudra näsan sen dra mig innåt igen
höres!
tjabbadå!

22 december

godkväll!
denna kväll slutar redan nu. eller inte slutar, men jag ska ta och lägga mig i sängen. skönt som bara den! :)
kvällen bjuder på filmmys. med mig själv såklart!
först upp är:
Mysteriet på greveholm
efter de:
I love you man (komedi)
och slutligen, om jag fortfarande är vaken dvs blir det:
Joyeux Noel (drama/krig)
låter inte det bra?
jag måste vila upp mig för imorgon blir det att gå runt och stressa och trängas med allt julplappsfolk på blandannat kupolen och nere på stan. PUH! gud så drygt. tur det bara är jul en gång om året!
jaja. nu ska jag inte sitta här nåmer, nu går jag och lägger mig.
godnatt på er allesammans!

22 december

såja! få var man långledig från jobbet då :) eller vem vet. kanske jag inte ens kommer tillbaka.
men jobbet börjar den tredje januari och dom har inte ringt än... så det ser inte speciellt ljust ut.
har fått göra lite olika sysslor på jobbet idag. lite ovanliga sysslor också :p
stått i kassan, hjälp till på pf, lökat och hackat snö! det är inte ofta man får den arbetsuppgiften heller, kallt som satan var det ute också! burrrrrrrr...
så ida. ska man fira att man har fått ledigt? ska man sörja? nej knappast. nejdå :p
jag vet inte vad jag ska göra. skulle vart skönt att hyra ip-lokalen här i dalsjö och basta. men jag vet varken hur man gör eller hur mycket det kostar... vi får se.
men nu ska jag iallafall upp i duschen och skrubba bort allt skit på kroppen
tjabba!

21 december

shoo coolingar

jobbat idag. kom till jobbet glad och pigg för att jag visste att jag skulle få en kassa av larry. kom dit, kollade på uppställningen
Hedlund - PF
POMMES FRITTES!! IGEN?!
jaha, tack för den larry! jätte snällt! .__.
så där har jag stått hela dagen och svettats. luktar som om jag har legat i ett badkar fullt med fritösolja toppat med salt. låter det som om jag luktar rosor eller?! nej....
och kulan, han bara retas hela tiden. heeeeeeela tiden. TROR NI JAG TYCKER DET ÄR ROLIGT?! NEJ! sluta :(

haha, nej nu orkar jag inge mer. detta lilla inlägg var tillägnat till larry och kulan som hånar mig om min blogg. så där fick ni. up in your *****! :)


resterande timmar av dagen ska jag gå ut och gå med bella och frida, sen bara ta det lugnt, sista dagen på jobbet imorgon och sen blir jag ledig till den 3e januari. men vem vet. kanske jag inte ens kommer tillbaka. det visar sig :)
nu ska jag ta och leta reda på lite bra musik på spotify.
tjingeling



20 december

4 dagar till julafton

igår var jag hem till min vän theres. det var ett bra tag sen vi sågs så vi hade mycket och prata om efter att vi hade sett på barnhemmet. det skulle vara en skräckfilm, men jag vettefan... en tankefilm skulle jag säga. men den var bra iallafall!
åkte hem runt halv ett bara för att jag ska jobba idag, så jag vela vara utvilad och klar. kom hem, sa godnatt till mamma... och så ringde telefonen.............
- HEJ KAN DU KOMMA OCH HÄMTA OSS I STAN?!
- men vafan. jag kom ju precis hem.
men vad gjorde de? det var bara att sätta sig i bilen in till stan igen. tur att den var varm iallafall! körde hem småpojkarna sen åkte jag hem och vaggade mig själv till sömns.
ÅH VA SKÖNT DET ÄR ATT SOVA!
men nu kan jag inte sitta här nå mer. nu måste jag åka! jobb 11.30-16.00, wihoo...
hejdå

(kom inte ut imorse. men bättre sent än aldrig)

17 december

kinamat är verkligen mycket godare än thaimat.
mamma hade tagit hem thaimat idag efter jobbet, visst är det gott. men det är mer smak i kina. thaimat känner man bara styrkan på, ingen smak. men tack för maten mamma! :)
kom hem frånkupolen för ett tag sen. hade precis satt på mig mjukiskläder och raggsockor när mamma kom in och fråga om jag var klar.
till vadå?
jovisst! då skulle vi till kupolen och köpa julklapp åt mig, och vet ni vad det var? det tänker jag inte berätta. hihi det får ni se på julafton! vit, lila, och behövs på vintern. vad kan det vara? vänta och se.
nu ska jag ta och sätta på en dokumentärfilm om spöken. spooooooooooooookyyyyyyyy :o

hejsvejs

17 december

sista provet i hela mitt liv avklarat!!! det gick bra (tror jag), känndes bra iallafall :) så nu är det bara att vänta och se...
träffade tora i skolan, satt vid datornerna och småsnackade lite. även hon skickade in en ansökan till jobbet i norge :)

kort och gott, orkar inte skriva nå mer
tjoho

16 december

nu åker jag till jobbet.
här har ni en fin låt att lyssna på ni som har tråkigt



Hope there's someone
Who'll take care of me
When I die, will I go

Hope there's someone
Who'll set my heart free
Nice to hold when I'm tired

There's a ghost on the horizon
When I go to bed
How can I fall asleep at night
How will I rest my head

Oh I'm scared of the middle place
Between light and nowhere
I don't want to be the one
Left in there, left in there

There's a man on the horizon
Wish that I'd go to bed
If I fall to his feet tonight
Will allow rest my head

So here's hoping I will not drown
Or paralyze in light
And godsend I don't want to go
To the seal's watershed

Hope there's someone
Who'll take care of me
When I die, Will I go

Hope there's someone
Who'll set my heart free
Nice to hold when I'm tired


16 december

8 dagar kvar till julafton. jisses va fort det går! tur att man bara har två klappar kvar :) dom får jag ta sista minuten, för plånboken börjar bli tom...
idag blir det jobb, 16.00-23.00. skulle egentligen jobba till 21, men johan ringde igår och fråga om jag kunde stanna kvar ett tag. och två timmar till gör väl ingenting! då får man ju tillochmed lite rast, inte helt fel!
var nyss påväg ut för att gå, men jag frös så jädrans mycket så jag gick upp i en varm dusch istället. är det någon som vill bli min promenadkompis? tycker inte om att gå själv...

nu ska jag ta och gö nån nytta!
hej och hå

15 december

tjolahoppsan sa!
pulkaåkningen gick åt helvete.... jag har hört av mig far att man ska gnugga in stearin under pulkan innan man ska åka. så efter att jag hade gått ner i ladan och hämtat den så tog jag fram stearinljus, men också en tädare. satte spjutt på ljuset och lät stearinet droppa på brädad.
- NU JÄVLAR om det inte funkar, ojojoj va stearin de va!
kom till backen med becca och lucas, skröt som bara den om mitt stearinarbete, kom upp i backen, satt och ner och började åka. eller åka och åka, becca och lucas åkte, jag satt fast! heeeeeeeeeeelt fast! fyfan jävla skitpulka!!!! stearin är ju bara ren skit!
becca och lucas satt längst ner i backen och skrattade åt mig medans jag satt, högst upp och stakade ner mig med händerna. men jag fick åka en bit! dom sista 2-3 meterna så åkte den faktiskt av sig själv. men fifan va förbannad jag var när jag kom ner! slängde den åt pipsvängen och åkte ett åk på beccas pulka, det gick myyyyyyycket snabbare! det var tur att hon satt längst fram, för det bara pyrde snö i ansiktet på henne! hahahaha!
gissa hur många åk det blev då????
haha
2 för becca och 3 för mig och ett antal mer små åk för lucas. sen var vi så jädrans trötta så vi satt oss bara ner på varsin leksak och gjorde absolut ingenting... efter ett tag drog vi oss tillbaka till bilarna
- vad ska vi göra nu då?
det är en fras som lucas använder 100 gånger/ dag.
vi var alla sugna på varm choklad. så en tia till mcdonalds och dom fixade de vi ville ha. mmmmmmm va gott det var! men aj aj aj aj aj va hett det var!!! satan satan :p
men efter att det hade stått i snön ett tag så blev det drickbart. underbart!

jag har precis kollat på en film Eight Below en jädrigt bra film! lite rörd blev jag allt. en liten tår kom och hälsade på! men filmen var bra :)

jo just de! påtal om jobb och allt som jag har pratat om idag... lucas och krålle har båda två sökt samma jobb! och jag vet att jag inte ska ta ut något i förskott, men tänk bara om... OM alla tre skulle få jobbet. hur underbart och helt sjukt kul (och billigare) skulle inte det vara?!
men det är bara vad jag hoppas på! hoppas får man göra :) och det tycker jag att ni också ska göra. så håll tummarna för oss alla tre nu så kommer det här nog gå bra!

nu ska jag ta och krypa mig till sängs. ska upp imorgon och skjutsa bella sen tror jag bannemig att jag ska ta en långpromenad! nu när jag äntligen har ett par skor iallafall ;)

puss å kram å nyp i stjärten!
godnatt!

15 december

PULKAÅKNING


vi åker till plättbacken! kom dit och åk med oss

15 december

hihi hoho haha hihi

nu har jag pratat med henne, pinsamt nog så tog mina pengar slut på mobilen så hon fick lov att ringa upp efter ett tag..... suck!
men det gick bra!! tror jag :p
hon skulle prata med sin kollega i stockholm, för det var den närmaste kontoret härifrån, så ska jag få åka ner på intervju. ÄR DET INTE BRA?!
jag vet att jag kanske tar ut lite förmycket i förskott men vafan... jag blir så glad! tänk OM jag kan få det här. då äre pengar pengar pengar, för det är ett HELTIDSJOBB!
gud va dryg jag är mot er :p men jag är så glad!
HEJDÅ :D

15 december

OJ VILKEN TOPPEN DAG!
först åkte jag och hämtade lucas för att slippe gå själv på kupolen, påvägen mot stan så ringer det på min mobil
- 004??? vafan är det här?! sneglar lite på lucas
- DET ÄR NORGE!!

svarade lite försiktigt, JOVISST VAR DET NORGE!! HAHA!!! jag blev så nervös så jag hörde knapt vad hon sa, jag hörde knapt vad JAG sa! HAHA :D men hon hade ringt ifrån deltidsjobbet som jag hade sökt. men jag sökte även heltidsjobbet. så jag ska ta och ringa upp henne igen nu och prata lite mer henne får se vad som sägs...
UPPDATERAR SNART IGEN!

här är skorna som jag köpte, äntligen hittade jag dom! :)






15 december

OJ VA MYCKET SNÖ DET ÄR UTE! OJ VA KUL!
idag blir det pulkaåkning bara becca har slutat jobbet, wihoooooo!
sista lektionen på samhällskunskapen idag. fick lite julfika och utvärderade lite arbeten, nu ska jag bara skicka in de sista och sen ha prov på torsdag, SEN ÄR JAG FRI! wonderfull!
nu ska jag äta frukost, hann inte göra det imorse.
tjingeling

14 december

godkväll!
klockan är kvart över ett och jag borde sova... men jag har faktiskt gjort lite nytta.  har sökt jobb!
ett i karlskoga, som kassör. så nu ni eva och peter kanske det blir ökning i familjen ;) nejdå, skämt och sido. men jag var inne och kollade på vilka kassabiträden som var lediga i sverige och sökte då till karlskoga.
det andra jag sökte låg i norge, närmade bestämt i oslo. mitt i huvudstadens hjärta! som terminalarbetare, ta reda på post, sortera och lite sånt. fick lite information av chrille och det var så att de företagen han jobbar på öppnar nytt i början i januari, så det var det jag sökte till. 10 platser letade dom, så nu är det bara att hålla tummarna, IGEN! någongång måste det väl vara min tur?

nu ska jag sova, imorgon blir det tidig skola och sen åka till kupolen, köpa vinterskor till mig själv och kanske någon julklapp. om någon har varit snäll...

natti!

13 december



what a wonderful world

13 december

söndag igen då! jag tänkte att jag skulle gå igenom helgen lite snabbt. i fredags som ni vet, var jag ut. superkul kväll faktiskt! men det har jag redan berättat om så jag hoppar de nu. igår, lördag så var jag först hemma hos tobbe med han, b-lund, oskar, fredrik, rebecka och någon till tjej. drack några öl sen var vi ut och åkte lite. runt en 12 kanske, så fick jag skjuts till stan och gick till victoria som var på nån maskeradfest. kom in i lägenheten, skor ÖVERALLT, jackor ÖVERALLT.
- nejdu martina, du ska INTE tappa bort jacka eller något sånt!
så jag gömde mina skor (röda älskade skor) längst bak, längst under alla jackor, bakom skohyllan, stoppade ner jackan i väskan och hängde väskan över axeln! då var min kväll räddad! det är bra att vara smart ibland.
kvällen fortsatte i samma stuk, minglade runt med en massa folk, drack lite öl, dansade på bordet. nej det gjorde jag inte, inte på bordet. hihi
fick skjuts hem vid 2 tror jag och somnade lika snabbt som jag la mig ner. älskar john blund!
idag, vad har hänt idag? jo jag har jobbat, 11.30-15.00, stog i kassan hela dan, grymt skönt! sen efter jobbet så har jag bara setat hemma. käkat lite söndagsmat: pommes, korv och räksallad, helt underbart!
snart ska jag ta och slå på en film, och sen kolla på paradise hotel. jag är verkligen helt fast... tyvärr.... men så är de.
nej! nu har ni fått hört vad jag har gjort i helgen. hoppas ni har haft en lika bra helg som jag!
puss och godnatt

12 december

gårdagen blev riktigt lyckas faktiskt! inte för att jag trodde nå annat men ändå.
i början var det lite struligt för jag skulle vara inne på tenoren lite efter 10 och bussen som gick innan tio var halv nio. heeeeeeeelt fel ju. men som tur var så skulle hannah upp  på stan vid den tiden så hon hämtade mig i ornäs så åkte vi till henne och sen in mot centrum. 
kanske var på tenoren i ca timmen, drack, snackade, skrattade, superkul!
påväg ner mot stan så tittade vi såklart in på jobbet där dom hade de fullt upp! jag tycker verkligen om att stå på "rätt sida" av disken och se dom andra arbeta. mmm va skönt det är! väl på stan så gick vi in på skrubben, fick en öl av åscar, minglade runt lite där för att senare bege mig upp på flamingo. flirtade in mig gratis eftersom jag inte hade ett öre löst på mig... och det gick finnemang! tur man är så söt :)
kom upp för trappan men gick nästan ner lika fort som jag kom upp. var där uppe högst 20 min, hann beställa en öl, dricka hälften och ge resten till grannäs, haha någon som blev lycklig iallafall, och inte fan var det min plånbok iallafall!
så idag? vaknade upp vid 9, ringde och bad pappa hämta mig, åkte hem, bytte om och åkte till jobbet. ganska skön dag ändå. först när jag kom dit så stod det att jag skulle stå vid pommes fritterna. FAN! men stod där sammanlagt i kanske en halvtimme. resten av tiden så stod linea där och jag hjälpe till i köket, tog fram lite bakverk som jag bakade bak på kajen. nej skämt och sido. dagen gick ganska snabbt ändå :)
så nu sitter jag här, nyduschad, funderar på hur och vad jag ska göra med kvällen. antingen dricka öl idag igen, åka och härja i sunnanöbystuga, eller köra och bara ta det lugnt. HJÄLP MIG!
nu fryser jag om hårbottnen så nu måste jag blåsa håret!!!!!!!!!!!!!!!1
hejdå

11 december

tänk va kul man kan ha med sig själv och en kamera!

tack för mig!
hej

 


11 december

efter många om och men så blir det alkohol idag ändå. :) tora bjöd med mig på kårenfest, tror det heter så. på tenoren, det blir nog trevligt! alltid trevligt när tora är igång,haha.
dagen har rusat fram! varit på kupolen och köpt julklapp åt mamma med becca, kikade runt lite och hittade en nyårsklänning jag kanske ska köpa. men jag vet inte, får se. undra om man kan hitta den på internet... vänte en sek.
-
-
-
-
-
-
-
nej hittade den inte på internet. men iallafall.. vi får se hur den sitter och sådär. hade ingen ork att prova just idag.
nu ska jag ta och kila upp i duschen sen försöka få tag i någon som vill förkröka med mig.
tjarå!

10 december

NU BEHÖVER JAG HJÄLP!!!

jag ska kanske på markerad på lördag. och man ska vara utklädd till något som börjar på bokstaven A.
tipsa mig!!! HJÄLP MIG!!!

10 december

mamma kom precis in och tala om för mig att jag är dålig på att blogga. och jo, jag vet... men jag har ingen ork. men bara för att mamma ska få något att göra några minuter senare ikväll så skriver jag väl någon rad då.
igår tillbringade jag kvällen med hannah, satt och kollade på film. kommer inte ihåg vad filmen hette, vegas någonting :p ganska bra faktiskt!
runt 10 så åkte jag iväg och hemmåt för att sova, men oskar och lucas hade också tråkigt så jag åkte dit istället. låg och inte gjorde någonting i säkert en timme (känndes så iallafall) sen åkte vi in till stan, yrade runt.  var upp till bergebo och kollade, men man såg inte så mycket som man brukar se, det var så dimmit. när vi åkte därifrån så kom jag på att dom skulle blunda, så skulle jag åka till ett ställe. haha när vi kom fram hade dom ingenaning vart vi var!
- skräddarbacken
- melsta
och en massa gissningar, det slutade med att jag fick lov att berätta vart vi var. plättbacken! haha. kul var det! sen var det oskars tur, han fick bilnycklarna och jag satt mig i passagerarsätet (heter det så? platsen bredvid den som kör...) jag och lucas blundade igen och efter några minuter var vi framme. heeeeeeeeelt kolsvart.... bilen stod i en öppning till en hage, jag hade verkligen ingenaning vart vi var. visste att han hade svängt in någonstans vid kvarnsvedens IP. så långt hade jag hängt med i svängarna! men nu stod vi mitt ute i ingemansland, jag provade nästan inte ens och chansa, vi var helt ute i ingenstans.
det blev min tur att sätta mig i bilen igen, (eftersom lucas inte har körkort så får han inte köra bil, hihi) åkte tillbaka samma väg som han kom, och det dröjde länge innan jag såg vart vi var. lucas gissade rätt ganska snabbt, men jag kommer inte ihåg vad han sa att det hette. han hade svängt in vid kv-ip, där i korsningen där man kan svänga upp till melsta också. svårt att förklara. men roligt var det!
efter den svängen så gjorde vi inte så mycket. lucas satt och sjöng "wing wang wing wing wang wing wang wing wing wangwing wang wing wing wangwing wang wing wing wang" med rutan nervevad, fråga mig inte varför eller VAD han sjöng för det har jag ingenaning om! men DRYGT var det! han störde både mig och oskar när vi körde nån land-stad-bil lek :p
ikväll vet jag inte vad det blir. var faktiskt lite sugen på att spela biljard eller nått sånt skoj. men får se... kanske blir hemmakväll också :)

vet ni vad jag gjorde häromdan?....... skulle äta makaroner och tjock-korv (ni vet sån där tjockare korv) som mamma eller pappa hade lagat på lite tidigare på kvällen. la upp maten på en tallrik, hade på ketchup och dressing... och SEN kom jag på att jag kanske skulle värma maten?! och självklart så kan man naturligtvis inte värma ketchup och dedär, så det blev kalla makaroner, tjock-korv, ketchup och dressing. inte det godaste, men det gick i!
nu ska jag vänta på att knäcken ska bli klar. MMMMMMM va gott med lite julgodis!

7 december


här är tavlan pappa fick av oss :)

7 december

goddag!
hade verkligen ingen ork igår att skriva, låg i sängen nästan hela dagen. var bara upp och åt, sen la mig igen. sliten var man!
i lördags iallafall så var det fest för pappa, mycket folk och god mat! superduper! det hände en liten insidens när min pappa skulle ta av papperet på blommorna han fick. han glömde bort att det stod ljus på bordet och la papperet rakt på ljusen! POFF sa det och papperet stod i lågor! blev rädd när jag såg eld inne i köket, men pappa förvandlades till en brandman och släkte branden. allt gick bra!
hade ett tal för pappa, som fyllde jämt. hittade en rolig historia på nätet som jag tyckte passa bra in, så här får ni läsa:

En familj sitter runt middagsbordet och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.

"Ja visst, fråga på bara"

Den unga mannen frågar sin pappa, "Pappa, hur många olika typer av bröst finns det?"

Pappan blir lite förvånad, men svarar, "Jo min son, det finns tre sorters bröst.
I 20-års åldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta.
Runt 30 Års åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga.
Efter 40, blir brösten som lökar.

"Lökar?"

"Ja, när du ser dem, får de dig att börja gråta"

Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern frågar.

"Kan jag ställa en personlig fråga?
Mamma, hur många typer av penisar finns det?

Mamman blir lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar.

"Jo min dotter, en man går igenom tre faser.
I 20-års åldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård.
Runt 30 års åldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig.
Efter 40 blir penisen som en julgran."

"Julgran?"

"Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration."


Det är tur att du har fixat tre vackra barn innan 40, för nu går det bara utför.
Grattis pappa!


det blev mycket skratt i rummet och pappa fick en tavla av oss i familjen. kort på den kommer senare när jag har orkat lagt in korten på datorn...
runt 8 kom becca och hämtade mig, vi hätade upp emret helge och brannäs och åkte hem till henne för att fortsätta festandet. superkul kväll och den slutade med att jag hängde med lucas upp på s2 och dom andra gick på flamingo. hur mycket folk som helst uppe på s2! träffade hannah som jag inte har sett på flera veckor, satt och pratade, skålade. kul!
tiden rann iväg och halv 4 skjutsade robin och amanda hem mig. tack! slocknade i sängen på en gång.

idag blir det jobb. 16-21 sen tror jag att det blir att hälsa på becca kanske, om hon inte är upptagen ;)
nu ska jag åka och hämta lillasyster!

hörs sen
hej

5 december

hinner inte skriva så mycket, festen har redan börjat här hemma! mor och far hade redan börjat när jag vaknade idag. haha
hare! ses ikväll hoppas jag

4 december

FÖR DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR PAPPAS FÖDELSEDAG HURRA, HURRA, HURRAAAAAA!!!
grattis pappa på 40års dagen! ♥



var nyss ute och körde ner mopeden i garaget igen efter att ha tagit upp den en gång... det snöar! det knarrar så mysigt när man går! SOM JAG HAR LÄNGTAT! men jag vill ändå ha mer. mer mer och mer snö! en meter snö!
mamma står och lagar mat till imorgon, det blir kreolsk gryta. absolut det bästa och godaste grytan som kan göras i denna värld! fläskfile, paprika, syltlök, saltgurka, grädde och mycket annat gott, MMMMMM!! längtar mest till maten imorgon, synd bara att man ska behöva gå å vänta hela dagen...

ikväll blir det jobb, en väääääldigt jobbig tid!!! 2300-0300!! inte kul eller hur? men det är bara att bita ihop som jag brukar säga!
nu ska jag ta och göra nå nytta. HEJDÅ!

3 december

satt nyss och spelade unu på facebook när jag höll på att kissa på mig av skratt, haha ska försöka förklara


den här bilden har jag på facebook, och när man spelar UNO så ser andra den bilden. och som ni ser så kanske det är lite svårt att se vad jag har i munnen.
då var det två tjejer i spelet som började prata om vad jag hade i munnen, och det slutade såhär:!



hahahahaha! och för er som förstår engelska så är det INTE de dom snackar om. utan det är ett lysrör som jag tror jag fick på peace and love festivalen om jag inte minns fel. haha!
nu ska jag snart sova
godnatt på er, haha

3 december

11 jobb har jag sökt idag, ELVA JOBB!!! fattar du?! det är hur mycket om helst! och om inte NÅGON hör av sig, då vet jag faktiskt inte vad jag gör! då skiter jag i att söka nå mer. haha!
berättade jag också att jag sökte jobb i norge? som kassörska där. bara att hoppas på att man får något utav jobben!
imorgon är det ingen vanlig dag, utan det är min älskade fars födelsedag! gammal gubbe blir han! nejdå pappa :) du är så ung och spänstig så!
håller just nu på att ladda hem en ny serie. kollade en säsong på dexter, men efter de sista avsnittet så tyckte jag att det var bra så. man ska ju sluta när det är som bäst, inte sant? hehe.
snart äre klart! nu ska jag bara klä på mig myskläder sen kolla.
tjabba!

3 december

kolla vilken god mat jag har gjort!
potatis, köttbullar, bacon, korv, gullök och sån där annan lök på stång, kommer inte ihåg vad de heter.... JO! purjolök va? jaja supergott!



nu ska jag sminka mig sen åka iväg och söka lite jobb! önska mig lycka till :)
hejdå

3 december

nu blir ni förvånade va?! att jag är uppe såhär tidigt på morgonen. men en sak ska ni veta! jag var faktiskt uppe 20 över 7 och skjutsade min familj till jobb och skola! så går det när man inte har någon egen bil att åka i. då får pappa ställa upp med sin! inga problem för mig... :)
så nu sitter jag här och ska snart ta något att äta, sen ska jag få öppna tre luckor av min choklad-julkalender som låg på min säng igår när jag kom hem. tack mamma eller pappa, eller båda två! vet inte vem som har köpt den, men chansar på mamma :p
tack iallafall

kolla vilken fin?


nu ska jag gå och äta lite frukost!
tjohoppsansa!

2 december

ville bara svänga in och säga godnatt.
imorgon blir en tidig morgon, ska köra mamma och pappa till jobbet, skriva ut cv och grejjer, sen åka och söka jobb. äntligen blir det gjort.

puss å kram och nyp i stjärten

2 december

tjolahopp!
jag har precis skickat iväg en ansökan till clas ohlson i norge! skulle inte det vara lite kul?! att åka iväg och jobba där :D bara att vänta och hoppas!
jobbdagen idag har gått bra, ganska lugnt. det är ju ändå bara onsdag, dom flesta har ju jobbat hela dagen. men lite kö kom det då  och då.

igår när jag åkte till becca så kännde jag när jag klev ur bilen att det luktade bränt men tänkte inte mycket mer på det och gick in. senare kom rosanna in och frågade hur fan jag kör bilen?
- vadå?
- ja det luktar ju brännt runt hela bilen?!
- ingenaning...

när jag skulle iväg till jobbet idag så gick jag ut och startade bilen ett bra tag före innan jag skulle åka, för att kolla om det hade något med de och göra. ( vad vet jag? jag har ingenaning...) men det hände likadant, svårt att börja backa, svårt att komma iväg. men det blev bättre och bättre ju mer jag åkte. så jag trodde bara att motorn var kall.
ikväll när jag kom hem från jobbet så la jag i handbromsen innan bilen hade stannat... det hände INGENTING, bilen fortsatte bara.... handbromsen har frysit sönder, eller frysit fast... så nu har jag ingen bil längre... jädra skit!!!
nu ska jag upp i duschen sen lägga mig i sängen och slå på en film.
tjingeling!

2 december

2 december, iskallt men ingen snö :( när kommer de?

igårkväll var jag hos becca, kollade på film, snackade strunt och lite annat skoj. som vanligt dvs.
började kolla på en helcreepy film på någon canal+ kanal vid 23 tiden. handlade om en kille dom hade en docka till flickvän, den var helt sjuk :s! det sista jag såg innan jag åkte hem var att hon blev jätte sjuk och höll på å dö! en docka?! jaja.
nu blir det iallafall att hitta något att stoppa i magen innan jobbet. idag blir det en lååång dag: 11-20, men det är ganska skönt ändå. många timmar går fortare än bara 4-5 timmar.  + att man får ju rast också :)
nej nu skriker magen!
hörs efter jobbet.

tjao

1 december

1 december, minusgrader, men ingen snö? suck...

steg upp klockan 8 idag när alarmet ringde. det var dags för skola! jag hade verkligen dragit mig i sängen så lääääänge jag kunde. halv 9 började jag, så när klockan tickade mot 8 så var det faktiskt dags att kliva upp för att hinna. hur trött jag än var, jag skulle lätt kunna ha legat kvar och sovit hela dan!
ska berätta om en händelse i skolan, och den som jag berättar om har jag skrivit om förut också... denna person kom ett antal minuter för sent in i klassrummet
- ursäkta att jag är sen, det var bilen som krångla, inte mitt fel.
nehe?! och vems är de då? bilen? jo säkert...
efter ett tag när läraren står och pratar så avbryter hon snabbt för att ställa en massa onödiga frågor. tex vart man hittar svaret på frågorna man har fått.
vad tror hon?! internet? böcker? tidningar?! vad som helst! läraren kommer har ju fått frågorna från någonstans, svaren finns ju någonstans. pucko!
sen vid rasten klockan 9 så räcker hon upp handen innan klassen ska gå ut.
- hörrni, behoöver man vinterdäck påe nue? kan polisien stoppaa mej? (hon ha rysskt uttal)
- har du inte vinterdäck på?! småskriker en annan elev
- nei, min man har inte sätt på dom en...

åker hon bil utan vinterdäck?! idag?! det är snorhalt ute!!! plus att hon sitter och säger senare att hon har haft så mycket problem med körkortet, att hon aldrig klarade uppkörningarna.
NEJFAN?!
är det hon som man ska kalla FARA I TRAFIKEN!!
gisses... undra om hon kom hem!
jaja nog om det!

igår var jag till lager157 med systra mi. ville hitta en skjortklänning men det gjorde jag såklart inte... lillebror fick en t-shirt, bella hittade lite kläder, kommer inte ihåg vad exakt det var. jag själv hittade ingenting. förutom en väska som hängde vid kassan. det fick jag nöja mig med! men en väska var verkligen det jag behövde. väskan jag har nu är sliten som bara den, så det var ett bra köp ändå!
just de! nu tar jag allt i lite hipp som happ, men när vi var påväg dit till lager så åkte jag och bella sååååååååååååååååååååååååååååååååååå fel! vi visste båda två att man skulle svänga ner vänster innen en mack, mer än så visste vi inte.
vi åkte och åkte och åkte, tills vi såg macken, svängde vänster och körde rakt fram. det var kolsvart, och vi tyckte bara att vi körde längre och längre in i skogen
- är vi inte för långt nu? vi kanske skulle längre fram på vägen.
- kan vara så ja...
så vi vände, när vi hade kommit in i majsbordarna tror jag att de hette. åkte tillbaka, till korsningen vid macken, tog vänster, förbi macken och rakt fram
-24 km till leksand (eller rättvik, vet inte vad det stod)
- är detta verkligen rätt?
vi trodde det, för vi hade för oss att lagret skulle ligga precis efter macken..
vi åkte och åkte och åkte tills det blev helt svart igen. bara träd träd träd och några mötande lastbilar.
- nej vi vänder igen, för hit är det verkligen inte! vi får svänga in vid macken igen.
vände, körde tillbaka, förbi macken och in höger, tillbaka på den väg vi hade vart på. det blev helt svart igen, bara träd träd träd och några lastbilar.
- är det här verkligen rätt?
- det måste vara rätt, för jag vet att vi ska köra in före macken.
det kändes som om vi åkte i flera timmar, kom till platser som jag inte ens trodde fanns på kartan. efter säkert 1½ timme i bilen så ropar bella
- DÄR ÄR DE!
javisst var det där... vi hade varit på rätt väg först, kört tillbaka och ut på vägen och fortsatt, heeeeeeeeeeeelt fel! flera kilometer fel, bensinpengar åt skogen. men äntligen var vi framme... och så hittar jag ingenting?! det är ju förjävligt!
men nu vet vi iallafall til nästa gång. det är in till vänster innan macken och rakt fram heeeeeeeeeela tiden. må det inte hända igen! haha
så vad hände mer igår? JO JUST DET! innan vi hade åkt så ramlade jag sådär som man bara inte får göra. ni vet när fötterna glider framåt och man faller som en fågel utan vingar rakt bakåt med bakhuvudet först...
POFF så försvann fötterna under bilen. så går det när man har bråttom in i bilen när det regnar och det är lera runt hela fordonet. fandå... det var bara att springa in och byta om. bella sa att jag bara skulle ta av mig jackan för att det var den som var lortig, men när jag väl hade tagit av mig den så såg jag att byxorna var blöta, MIN NYA ADIDASTRÖJA var brun på ärmarna.... låter det som om jag hade tur igår?????
och påtäl om tur, senare på kvällen så åkte jag hem till becca för att vi skulle färga håret på varandra. först åkte vi till coop forum för att kolla på färg, och jag har velat byta, prova nå nytt, lite mörkare, men ändå blond. så det fick det bli. instället för pärlblond som jag brukar ha så fick det bli ljusblond, vissa kanske inte tycker att det borde vara någon förändring, men lite är det faktist, liiite mörkare. tycker iallafall jag! men ja funderar ändå på att köpa hem lite ljusare slingor och ha i. så att håret inte ser så tråkigt ut... kan bli det på fredag! innan helgen, för det är ju i helgen det smäller ;)
pappa har 40årskalas, eller jag vet inte om det både är mamma och pappa som har de, dom snackade om det i somras iallafall. får höra lite med mamma. hehe
sen efter allt firande så blir det att gå på krogen. för det är ju åretskrogdag på lördag, då alla ska ut!! komer bli awesome!!
nu orkar jag faktist inte skriva mer, och jag hoppas att ni förstår mig efter detta låååååååååååååååååååånga inlägg. haha!
undra om man kanske ska fråga mamma vad det blir för mat, jag hör magen kurrar lite... :)

tjabba!

RSS 2.0