det ska ju hända mig!!

på jobbet idag så ringde de i min mobil, kollade, men de va inge nummer jag kände igen (inte för att jag skulle svara på jobbet men ändå.) kom hem, sökte på eniro, och vem var det som ringe?
- JOBBET JAG SÖKTE I SÄLEN!!!
grrrrrrrrrrrrrrrr! sånt händer ju bara mig. så jag hoppas verkligen att dom fortfarande ha något posetivt att berätta när jag ringer imorgon!
det var bara de jag skulle berätta.
nu blir det film, vatten, och godnatt

GRATTIS VÄRLDENS SNÄLLASTE, SNYGGASTE, GOASTE, FINASTE, COOLASTE, DRYGASTE, ÄLSKADE MAMMA! du har allt vad en mamma ska ha! ÄLSKAR DIG ♥



avatar

hade tänkt att åka in till falun idag men det blev de ändring på...!
för ikväll klockan halv sex blir det att gå på bio med jenny + hennes halvsystrar. AVATAR!
och jag fick ju biobiljetter på personalfesten så det blir ju gratis! nästan
efter de blir det att åka hem och kolla på paradise hotel, det är ju såååå spännande!! längtar redan till att klockan ska bli 10!
nu ska jag ta och ta fram lite kläder och dunka musik. kanske måste städa rummet för att hitta något att ha på mig. får se
hade!

blogg.se

vad är det med blogg.se egentligen!?
jag la ut ett inlägg för 4 timmar sen och jag kan inte se de när jag går in på bloggen. är det bara jag som har problem med de??
skärp er blogg.se!
jag kan ju inte vara en sån trogen bloggare att jag fixar ny blogg. nej nej så kan jag inte hålla på

kom nyss hemifrån att ha varit på jobbet en snabbis. skulle bara in dit och skriva på ett papper men fastnade där med jenny, sofie, simon och pontus. tog en timmes snackis, riktigt trevligt! lär vi göra om!
skoja.'
nu ska jag antingen vara sån nattuggla att jag slår på en film, eller så ska jag säga godnatt och sova. vet inte riktigt, får tänka lite snabbt på saken.
iallafall, godnatt!

rea rea rea

jag älskar rea

röd skinjacka 200:-, blå vårjacka 100:-, gröna och svarta jeansleggings 199:-/st


känns helt okej ska jag säga
nu blir det film, te, apelsin och godnatt

hade

jag vill ut på äventyr


stalheim hotel


tänk om man kunde få tillbringa sommaren här och arbeta
- inte helt fel

man mår som man förtjänar

men jag hade en grymt rolig kväll igår!
super treliv förfest med några tjejer till en början med, sen kom det några av de andra könet. halv 7 gick vi ifrån jenny och tog oss ner till stan och upp på s2, käkade mat, dansade, minglade, hade auktion och en massa annat roligt!
jag köpte till mig 4 biobiljetter varan en gav jag till anna pga att hon la till lite burgerdollars för att vi skulle få dom. så snart blir det avatar och snabba cash! någon som vill med?

idag ska jag iallafall bara slappa. har legat här i sängen sen jag vakna, jag var bara upp och fixade mat och la mig igen. sängen är min bästa vän
hade

personalfest

ja ikväll smäller det gott folk!
sitter just nu, nyduschad och klar och väntar bara på att jenny ska ringa och berätta att hon är redo sen drar jag in till henne och svänger förbi kupolen en sväng tror jag. andra gången för mig idag! vaknade faktiskt.. håll i er nu! halv tio! självmant! pigg som en mört (är det så man säger?) hoppade jag upp ut sängen, klädde på mig och åkte in för att kolla på skor. hittade jag några? nej. eller jo, men i stl 40 och dom drunknar jag i!
men jag fick ta ett par som jag hade hemma. inte så spec. snygga men det funkar.. kanske jenny eller emma skulle ta med sig ett par, det visar sig :)
nu ska jag ta och noppa ögonbrynen sen kilar jag!
hade

FILM

Law.Abiding.Citizen.2009.SWESUB.DVDRip.XviD-Pride86
jag lovar er människor. ni blir inte besvikna

godnatt

18 januari

hej alla glada!
just nu skulle man väl kunna säga att livet leker! är på glatt humör även om det fattas en liten sak..
har idag varit på kupolen med bella och amanda, köpte örhängen och kollade på en bh eller liknande som jag skulle ha till personalfesten imorgon. såklart hittade jag ingen men det sätter inte stop för mig heller. nejnej!
jag köpte mig ett par spetstrosor, klöpp sönder själva trosan, de som sitter mellan fram- och bakpartiet och VIPPS så hade jag en bh! allt gick bra hemma, allt passade. FÖRUTOM KLÄNNINGEN! vilken jävla skitklänning jag köpte för ett tag sen. köpte den långt före jul och har inte använt den än. den skänkes bort, billigt!
men iallafall. imorgon är det som jag sa personalfest. jag tror faktiskt att alla är lika taggade som jag! allt är fixat och klart. förfest, musik, dricka, härligt umgänge, allt förutom skor..... och skor är ju ganska bra nu det här halvåret, inte sant?
och inte har jag nå pengar så att jag kan köpa mig ett par heller. detta är ju skandal. hur ska det här sluta? jag kan ju inte gå dit med mina röda pumaskor eller mina vinteruggs. nej nej nej! då har jag inte jobbet kvar på onsdag!
haha.
vi får se hur det går. ska kolla igenom jennys skor hemma hos henne imorgon. sen skulle emma ta med sig ett par... hoppas att några passar!
jaja. nu ska jag gå å kolla på paradise hotel!
HADE

17 januari

bläääää vilken helg det här har varit!
jobbade igår 09-18 och idag 08-16 + att jag var och klöpp mig 9 i fredags också. vart har mina sovmornar tagit vägen? lär styra upp det här nu i veckan!
idag på jobbet har det varit segt hela dagen. från klockan 07-09 så var det kanske 5 bilar och tre som kom till kassan och bestälde. man kännde sig ju väldigt behövlig just då :p vela bara hem och lägga mig.
så ikväll kommer det bli den lugnaste kvällen på länge! ska alldeles snart ta och fixa mig en kopp te, lägga mig i sängen, slå på någon bra film och inte kliva upp förän jag vaknar imorgon eftermiddag!
nu dör mina fingrar.
godnatt

15 januari

hej igen!

dagen blev inte så tråkig som jag hade trott. runt ett, efter att fått lov och väntat på emret i flera timmar pga att han inte tar sig upp ut sängen så åker vi till tunet ishockeyrink. jag emret chrille och bachlund! dom "stora och starka" killarna som tror dom är tuffa när dom åker och jagar en puck, chrille och emret skutta runt på plan som två fyra åringar. oh va glada dom var!

medans jag och bachlund stod på sidan av isen och såg normala ut. efter ett tag blev vi båda puck-kallar, om vi så vela eller inte. det var bara att springa och hämta puckarna. om man ska spela hockey så ska man väl ha med sig pucken? inte skjuta bort den. menmen, jag vet inte hur dom kör...

senare ikväll blir det nog att möta upp pojkarna igen. dom skulle först och kolla på bio, frågade om jag skulle med men jag har inte ens orkat kolla. jag tror att det är helt slutsålt. får vänta tills grabbarna är klara. då blir det nog att hända någonting. förhoppningsvis :)

jaja. nu måste jag klä på mig lite mer kläder annars fryser jag ihjäl! okej, lite ivan. me nästan...!

hade


15 januari

godmorgon!
det trodde du inte va pappa? att jag är vaken nu fem i tio!
men jag har en anledning :p  har precis varit och klippt mig. tack josefine! super bra :)
jag vet inte vad dagen fortsätter med, ska väl hämta mamma vid 3 annars blir det lugnt, tror jag ska lägga mig och slå på en film nu på morgonkvisten så att man vaknar till liv iallafall. kan ju vara en bra start på dagen.
får väl kladda ner ett inlägg senare om jag har nå vettigt att skriva
hade!

14 januari

hej alla!
hej mamma!
hej pappa!

har inte så mycket att skriva egentligen, men mamma vill väl ha någonting att göra på jobbet så jag ställer upp för henne.
något nytt som har hänt?
ja
jo
nej
kanske
ska iallafall på kickoff med jobbet på tisdag på s2, dricka gott och äta gott, snacka strunt och bara ha det bra!
får se hur det slutar...!
mer vet jag inte om jag har att berätta.
var med becca igår, kollade på the flintstones och bara tog det lugnt.
ikväll blir det jobb 19-22.30, trökig tid med bara några timmar men men

nu ska jag fortsätta att städa rummet!
hade

12 januari

Tjolahoppsansa!
jag har precis skickat iväg mitt och lucas cv till norge, eller rättaresagt till ett hotel i stavanger!
Jag vet inte om jag berättade de men när jag var hemma hos ehlina nu i helgen så fick jag en mejladress av jessica, en snäll liten tös, till en kompis till henne som jobbade där. Så nu har jag iallafall skickat iväg våra cv:n så nu är det bara att hålla tummarna! IGEN....!
håll
håll
håll!

idag iallafall så har jag och tora busat.
vi har snackat skvaller, skrattat, ätit subway, kollat på nån "läskig" film som tora satt och gömde ansiktet bakom filten med... barnfilm tyckte jag!
men men. hon måste ju också växa upp ;)

hare!

12 januari

idag ska jag leka med tora! oj ojoj vad vi ska busa


















11 januari


humor! hahaha


hahaha, så rätt


hahaha


11 januari

titta vad jag hitta när jag skulle kolla efter mobil-laddaren!

titta så mycket choklad! ujujuj
har inte ätit sen den 5 december. synd bara att kalenderchoklad inte är så gott...
kanske därför jag la bort den.  men men

11 januari

länken syns inte, men den är under den här raden

http://www.pokerpasvenska.se/?p=1581283714
hahaha kolla på den där, låt korten laddas så kommer filmen sen.
lucas gjorde den till mig. himla rörande

haha

10 januari

tjoflöjt!
kom hem för ett tag sen efter en superkväll med shibby, amanda och mathilda! vi har skrattat, spelat kort, kollat på inglorious bastards, riktigt bra film! nästan lite för bra gjort :p
det var iallafall superkul att träffa dom igen och det lär bli fler gånger!
nu ligger jag hemma i sängen, gör ingenting... går inte att ladda ner nån bra film heller. vet inte vad det är för fel, men det blir "sidan kan inte visas". suck
jag får väl ta blunda och sova förstår jag. det är en dag imorgon också, får se vad den bjuder på!
nattinatt

10 januari

hej!
sovmorgon idag, riktigt skönt!
gårdagen bjöd på mycket skratt och sång hemma hos familjen ohlson i romme!















de där väl vi göra om flickor och pojkar! och jag lovar, då sjunger jag mer än en låt.


idag händer det inte så mycket förän ikväll då jag kanske ska åka till säter och hem till hanna för att träffa och mysa med henne och amanda. år och dagar sen vi sågs så det ska bli superkul! inte helt spikat än att det blir något. men hoppas :)
nu kurrar maggen! bäst att gå å titta till kycklingen.
hade!
hej

9 januari

godkväll!
sorry för uppdateringarna, för uppdateringarna som inte finns. jag har jobbat långpass i förrgår och igår så jag har varit helt slut. har inte gjort nå annat än jobba och sovit tror jag. men nu är jag ledig i några dagar :) fram tills på torsdag. då blire kvällspass!
ikväll blir det lugnt. ska käka här hemma, jag har fixat kyckling i nån currymarinad, till de blir det ris och jordnötsås, MMMM SÅ GOTT DET ÄR! och starkt också, mmmm!
efter maten blir det att åka hem till ehlina och umgås med henne och fredrik. längesen sist det var vi tre, men idag blir det ändring på de!
är inte säker på om det blir ett glas vin eller inte. får se vad bruden bjuder på ;)

jag behöver hjälp med en sak. det är så att jag vet inte om jag ska göra om min buddha eller inte.. mamma VET jag att hon vill behålla den vit, men jag själv vet inte... svart eller vit?


ska jag måla han svart? eller behålla han vit. hjälp

nu kurrar magen, ska gå å kolla hur det går för riset!
hade




tänk om

8 januari

are you there?
are you watching me?
as I lie here on this floor
they say you feel what I do
they say you're here every moment
will you stay?
stay 'till the darkness leaves
stay here with me

i know you're busy, I know I'm just one
but you might be the only one who sees me
the only one to save me

why is it so hard?
why can't you just take me?
i don't have much to go
before I fade completely

7 januari

funderade nyss på vad jag skulle göra idag, men WIPPS så ringde jobbet. så nu blir det jobb 16-23! bra med lite pengar i kylan!
hare!

6 januari

uuuuuuuuuuuuuuuh vilken kass film












godnatt påer

6 januari

godkväll!
precis när jag la mig ner i sängen så hörde jag izabella vråla inne från hennes rum och albin skratta. jag förstod direkt vad som hade hänt!

martina - fes du albin?

izabella - albin fes i handen och tröck handen i iitt ansikte

HAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHA
är han inte för skön? varför tror ni jag älskar den killen för?
vilken stjärna!

just nu ligger jag med en stor kopp te i handen och ska snart slå på någon bra film att somna till. mina händer är stelfrusna efter att ha åkt hem ifrån rebecca. det brännde i fingrarna när jag höll i motorvärmarsladden. SATANSKALLT DET ÄR NU ALLTSÅ! jag är glad att mamma åker iväg med bilen imorgon till jobbet så att den får tina av sig lite och att jag får lov att sitta fast här i skogen. men det är bra, jag vill inte ut i denna helveteskyla!
jag har verkligen längtat efter vintern. att få leka i snön, åka skidor, men det går ju definitivt inte nu i detta väder! jag kan inte kalla det vinter.
oj, nu dreggla jag på täcket
jag och becca har inte gjort så mycket... snackat, skrattat åt becca, lagat mat. en helt vanlig dag helt enkelt!
kvällens film blir: the shape of things. en komedi från 2003, bara att hoppas på att den är bra :)
ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott!
godnatt

6 januari

varför är det så kaaaaaaaaaaaallt för?!
när jag vakna och skulle springa in till badrummet för att hämta morgonrocken så står det 10 grader.. INNE!! 10 grader är ju iskallt för att vara inne i huset. burrrrrrrrrrr! slängde på mig den och sprang tillbaka i rummet. men här är det inte speciellt varmt heller. de är bara varmt under täcket, och om jag skullekunna ligga där heeeeeeeeeela dan. då skulle jag ha gjort det! men så lätt är de inte
nu ska jag ta och kolla om de finns nånting att äta, magen låter
hare!
M

5 januari

nu åker vi till skräddarbacken och hem till camilla och pär för lite finmiddag!
har en fortsatt trevlig kväll
hejsvejs!

5 januari

fyyyyyyyy va kallt det är i huset!
en propp, pråpp, (nu hur det stavas) gick i huset så att allt slutade fungera, kylskåpet, spisen, internet, och elementen!! jag tyckte det blev kallt på en gång bara dom la av. så nu sitter jag här och fryser. men mätt och belåten är jag iallafall :)
mamma bjöd på pannbiff, potatis och löksås, du är världens bästa kock mamma! (tänker inte säga det du vill att jag ska säga. det ska jag få med på film någongång så ska världen få höra) haha
idag blir det middag hemma hos pär och camilla ikväll. dom bjuder säkert på något jätte gott. efter de så ska jag nog hälsa på min vän rebecca. hon ringde för ett tag sen och hade tråkigt, så jag får väl lov att ställa upp då... ;)
nu ska jag fortsätta googla runt och söka jobb!
tips på bra jobbsajter? tell me

hare!
M

4 januari

hoj!
har setat och letat och sökt jobb sen jag kom hem från jobbet. det finns ju ingenting!
eller ingenting finns de ju, men ingenting som JAG vill jobba med sådär jätte jätte mycket. sökte nå lagerarbete, sen till subway i gävle. jag vill bara ha ett nytt jobb!
men nu ska jag inte tråka ut er om de, för nu ska ni få lite bilder sen nyår. jag låter dom tala för sig själva
ha en trevlig kväll














(fyfan så dålig upplösning det är)









lite utav utsikten från stugan där oskar jobbar. han borde inte klaga!





















sådär fin blev den

kungen över djungeln

den bilden får avsluta våra dagar i norge
haha
hade!

2 januari

hej!!
då var det 2010 nudå!
när man nästan precis har börjat vant sig att skriva 2009 så ska man behöva ändra till 2010. men man vänjer sig!

resan har iallafall varit mer än händelserik! jag vet inte om detta inlägg kommer bli långt eftersom jag har så mycket att berätta, eller om jag glömmer bort allt som har hänt och det bara blir några rader. det märks.
jag börjar med första dagen
tisdag
alla tre, jag lucas och wibbas satt i bilen påväg till vårt grannland norge klockan 06.00 på morgonen. bilen gick framåt och timmarna bara rullade fram, iallafall för lucas. man kan säga att han somnade i sverige och vaknade i norge. hans resa måste gått snabbt!
jag och wibbas satt iallafall och snackade, skrattade och poppade musik. böt så att jag fick köra lite eftersom han blev väldigt trött... men det blev inte långvarit för mig. han måste ha haft någon form av sömnstol, för jag blev trött påengång jag med. så han körde för det mesta :p
tiden gick och vi stannade vid Ås (tror jag det hette) för att kolla på en turistkarta. jag tog med vår karta som vi hade med oss från internet ut och skulle jämnföra på ett ungefär vart vi stog.
tog kartan och vred på den
- men vafan håller du på med? sa lucas
jaa, vad håller jag på med??? där stod jag med vår karta och vred på den som om jag hade en kompass. kartorna var ju exakt likadana.  jag utbrast i skratt och satt mig bara i bilen igen. bara någon minut efteråt så ringde mobilen, det var matthias (som bodde där vi skulle bo) han förklarade för oss att vi hade åkt rätt (än så länge) och att det bara var att fortsätta mot oslo. sagt och gjort! (måste bara påpeka att detta var runt 11)
vi åkte lite fel då och då men kom upp på den rätta vägen igen eftersom vi hade vår vän till gps med oss.
några mil ifrån rauland så började verkligen dom norska vägarna. kurviga, uppför, nerför, sidan dit och sidan dit. lucas sov, wibbas körde och jag satt och var nervör och bet på naglarna. FARLIG VÄG!
men allt gick iallafall bra!
nära rauland så skickade jag iväg ett sms till både oskar och matthias och berättade att vi snart var framme så att dom kunde ringe upp och förklara vägen.
minutrarna gick och ingen ringde. framme i rauland center, (en essomack, coop och sparbutik) ingen hade ringt... vi åkte mot skicentret eftersom det var där dom jobbade. men om dom bodde där hade vi ingenaning om. åkte tillbaka till centrum. inge samtal. minutrarna gick, timmarna for förbi. det var då jag började tappa tålamodet.
- varför är det ingen som ringer och frågar vart vi är någonstans!?
- det är 12 timmar sen vi åkte hemmifrån, någon måste väl fatta att vi är framme?!

jag satt och svor och skrev svordommar på rutorna i bilen i flera minuter. lucas och wibbas satt såklart och skrattade åt mig...
klockan blev närmare 18.00 då lucas kom på den brilianta (vet inte hur de stavas) iden att åka till hotelet som låg i närheten och fråga vart dom som jobbade på skicentret kanske kunde bo. sagt och gjort!
precis när lucas hade gått in och skulle höra med receptionisten så ringde wibbas EN sista gång
- jaha! och vart fan är ni!? vi har varit när i rauland nu i två timmar!
efter några sekunder la han på igen och berättade att han hade pratat med oskar, han skulle åka till centrum på en gång.
TACK OCH LOV!! EFTER TVÅ TIMMAR MITT I INGENSTANS SÅ FICK VI ÄNTLIGEN TAG PÅ NÅGON!
stannade bilen vid esso och väntade på oskar.... telefonen ringde.... telefonen slogs av. ja självklart, han hade fått soppatorsk och stog påvägen mot backarna.
haha jag börjar skratta bara av att tänka på det
in i bilen med oskar, tanka, tillbaka, tanka i bilen, starta bilen... nej.... bilen vela inte. batteriet hade dött. och just vid det tillfälle skulle jag gärna ha hängt med bilen på sin dödstur :p
in i bilen igen och iväg till barackerna där dom bodde, himla vackert må jag säga. tyvär har jag inget kort på deras lya, men det såg ungefär ut såhär:

fast 10st staplade på varandra. mysigt :)
oskar fick hjälp av burken och fixade bilen på egen hand.
där fick vi iallafall packa ur bilen och gå upp och kika läget, bäddade iordning madrassen, lagade mat, sen var det bara att sova...
onsdag
vaknade av oskars alarm, hörde gustav i köket svära. vattnet hade fryst
haha
dagen gick och inge vatten i köket. tur att duschen och allt i badrummet fungera
vad gjorde vi på onsdagen...?
jo! vi var ute och gick. oskar visade oss vart dom jobbade för att veta vilken väg vi skulle gå på torsdagen så vi skulle upp och hälsa på grabbarna bill och bull.
lekte i snön lite, kastade snö. självklart spöade jag dom alla :)
mer än så vet jag inte om det hände...
timmarna killarna jobbade så låg vi bara och tog det lugnt. läste bok, snackade och tog powernaps.
torsdag
vaknade upp, åt och klädde på oss för att gå och hälsa på gustav och oskar. från barackerna till första stugan där gustav satt var det inte roligt att gå! lång uppförsbacke, benen värkte och man märkte att vid de läge att konditionen var inte på topp... väl uppe, anfådd och vi alla klagade på att vi hade ont i benen så fick vi sätta oss på en varsin stol inne i liftstugan. pojkarna tog en kopp kaffe och snackade om kvällen.
när vi kom dit så var klockan runt 10 över 11. och gustav hade tidigare fått reda på att affären stängde klockan 12, så eftersom att alla andra jobbade så fick vi lov att gå ner igen till barackarna och hämta pengar och åka och handla tacos. allt gick bra, vi glömde ingenting, alla blev nöjda och glada!
kvällen tillbringade vi först några timmar hos hedbackarna och co. vid 9 tiden så åkte alla ner till en restaurang för att bli serverade maten vi hade köpt och dricka lite gott och ha trevligt! :)
maten smakade bra och timmarna bjöd på mycket skratt, charader, mer skratt och trevligt sällskap.
kvart i 12 klev alla ut ur huset för att bege oss upp mot toppen för att kolla på raketer!
tänk va raketer är häftigt! dunder och brak! fint är de :)
det blev gott nytt år och godnatt :)
fredag
behöver jag säga så mycket?
bakis
chips
fanta
choklad
läsa
sova
läsa
sova
lördag idag!
klev upp ungefär samma tid som alla andra gick till jobbet, vid halv 9 tror jag klockan var sa vi hejdå och skildes åt.. nej jag skojja, haha
äntligen satt man i bilen påväg hem. även fast man bara ha varit borta några dagar så längtar man hem, hem till sitt, till sin egna säng stället för 90 madrassen man har legat och frysit på, hem till borlänge. man kunde pusta ut.......... nej nu ljög jag. efter ungefär 30 minuters åkande så hände det som iallafall jag har väntat på hela resan, men även de som inte får hända.
PANG
backspegeln krossades som om du kastade en sten genom en glasruta. den röda audin stannade bilen, en kille klev ur och började plocka splitter från marken och började gå mot oss.
vi hade mötts på en bro, en bro som bara är till för EN bil, men vi hade åkt igenom med två, och det slutade med en mindre backspegel.
dom böt nummer, jag och lucas satt i bilen och bara kollade
AAAAAAAAAAAAAAAAAAGRKHGSHSDF "#¤!)¤!)"=%(!!
wibbas var arg, och det förstår jag. men hela äventyret ville jag bara asflabba åt. jag hade väntat på just detta, just att någonting skulle hända med bilen. vad som helst har kunnat hända, vad som helst.
förlåt om jag skrattade, men det var åt hela situationen. haha
resterande timmar av körandet gick bra. direkt inne i sverige så letade vi på första snabbaste snabbmatsrestaurangen. burgerking, helt underbart gott eftersom vi alla bara har levt på nudlar till frukost, makaroner och korv/köttbullar till lunch och makaroner och korv/köttbullar till middag sen i tisdags. det känns som om det kommer dröja ett tag innan jag häller i mig någon utav dessa maträtter än........
men men. hemma i sverige var vi iallafall, det kändes skönt. men vi hade mååååååååånga timmar kvar.
men resan gick bra, alla kom vi hem levande, som jag hade hoppats på :)

jag har säkert glömt att berätta något, men om det är så, så kommer jag att skriva till det i något inlägg senare eller någon annan dag. för nu ska jag lägga mig och sova. imorgon blir det jobb! ganska skönt faktiskt eftersom jag har varit ledig sen den 23 december. :)
jaja. natti!

hade!


(kort kommer imorgon, orkar inte ladda upp nu)

RSS 2.0